10 x De beste Vegan restaurants

Wat is het toch fijn dat we in Utrecht steeds meer restaurants hebben waar ze de kaart uitbreiden met vegan gerechten. Hieronder een lijstje met 10 van deze fijne plekken. Een aantal zijn niet geheel vegan maar beschikken wel over een menu waaruit je een goed aantal opties kunt kiezen. Mocht er een restaurant missen in dit lijstje, laat je het dan even weten?

KANTIEN is te vinden bij het Merwede gebied. Een frisse plek waar je altijd happy van thuis komt. 

WAKUWAKU heeft veel sfeer en zit lekker dicht bij het station. Hier vind je een volledig vegan proof menukaart.

KARIBU is toch wel een van mijn favoriete plekken. De gehele atmosfeer ademt vakantie uit. Wie wil er nou geen vakantie gevoel? Veel bamboo, zachte tinten, groen, lekkere koffie, gebak en de meest kleurrijke gerechten. Goed om te weten is dat ze brunch en bites serveren en geen diner. 

LE JARDIN 

Zeker de moeite waard als je van fine dining houdt in een warme sfeervolle setting met veel donkere warme kleuren. Hier wordt met veel liefde en informatie het eten geserveerd. Het valt dan ook zeker onder de term belevingsdiner.

TIJM is te vinden in Vogelenbuurt en het centrum. De locatie in het centrum in een mooi klein grachtenpand waar je heel knus kunt ontbijten, lunchen of dineren met uitzicht op de gracht. De smoothy bowl en de pancakes zijn werkelijk goddelijk. De avondgerechten zijn ook fantastisch trouwens en niet duur.. ok je hoort het al, Tijm is een dikke favoriet.

BROEI 
is naast een mooie hippe plek om te eten ook geschikt om te werken door de fijne indeling en goed ingerichte workspots. Of wat dacht je van een spelletje icm een van de heerlijke home made producten. 

VAN PLANTEN

Deze leuke plek vind je in Lombok. Een wijk die onder het ritje ‘leukste buitenwijken van Utrecht’ valt door alle prachtige straten, verschillende culturen en het gebruis op straat.

GIJS is op 2 locaties in Utrecht te vinden. In het centrum en langs de Amsterdamse Straatweg. Hier ben je op de juiste plek voor een heerlijke lunch, bite of diner.