De leukste eet-hotspots van Utrecht

De leukste diner-hotspots van Utrecht

In Utrecht zijn heel wat restaurants te vinden. Om de keuze iets makkelijker te maken hierbij een lijstje van de leukste diner-hotspots van Utrecht Meestal is het geen probleem een restaurant te vinden als je precies weet waar je zin in hebt. Mocht je even geen keuze kunnen maken omdat je nog niet weet waar je zin in hebt? Hierbij de leukste diner-hotspots van Utrecht. Geen selectie op genre maar gewoon toffe plekken waar je hoe dan ook een leuke avond beleefd, ongeacht je keuze.

Anan Anan

Wat waren we blij toen deze leuke toko net open ging! Dit restaurant brings back memories voor al de Azië backpackers onder ons. Ze hebben hier gewoon Tigre beer, yeah! en vooral nog veel meer van al dat verschrikkelijk lekkere eten waar je geen genoeg van kreeg op reis. Nog leuker is dat het ook zeer betaalbaar is! Anan Anan is en blijft een dikke vette favoriet qua diner-hotspots in Utrecht. Wel even reserveren want ze zijn altijd erg snel volgeboekt.

De Pomp

Een pitstop bij De Pomp. Wat een toffe plek! Ze hebben een leuk menu met bijzondere gerechten, mooi geserveerd en niet duur. Zo heb je al een 3 gangen menu voor 27,50 euro of een hoofdgerecht voor 15 euro. 

Restaurant LEEN is een leuke diner hotspot van Utrecht

LE:EN

Deze plek is alleen al fantastisch om gewoon een drankje te doen. Als je van een industrieel, tikke urban en ruimtelijke vibe houdt zit je goed bij LE:EN. Het is een grote loods omgetoverd tot hip restaurant. Op de muren zijn grote street art muurschilderingen te zien. Daarnaast kun je kiezen voor een lazy seat, onderuitgezakt op één van de leren banken of een fijn tafeltje. De menukaart bestaat uit kleine Aziatische hapjes en gerechten. De dimsum is zeker een aanrader. Deze diner-hotspot is de moeite waard!

Een van de diner-hotspots van Utrecht is Restaurant Venster

Venster

Uit eten in Leidsche Rijn centrum ?
Dan ga je naar Venster.
Een korte opsomming van de avond? Fijne sfeer, lekker eten en een hele leuke locatie. RAUM is de culturele broedplaats van Leidsche Rijn. Er zijn het gehele jaar door exposities en evenementen te bezoeken. Helemaal lekker om de avond ook nog te combineren met een heerlijk ‘uitbuikavondje’ bij de buren(Pathé)

Tijm

Geen zin om te koken?
Tijm heeft weer lekkere maaltijden af te halen! Yumyum 😋 Laat het vooral niet bezorgen maar ga het lekker zelf wandelend halen. TIP > Kun je er meteen een onwijs lekkere citrus basilicum limonade drinken. Ze hebben nu ook een locatie in het centrum van Utrecht. Lees hier meer. 

Restaurant The Street Food Club is een van de diner-hotspots van Utrecht

Street Food Club

Deze plek heeft een totaal eigen stijl. Zeer kleurrijk en sfeervol en een menu met veel hapjes en cocktails, we like! Zelf omschrijven ze het als volgt: ”Wanneer je binnenkomt bij The Streetfood Club, kom je in onze “happy place”; een mix van luxe en de straat. Van de comfortabele stoelen waar je nooit meer uit op wilt staan, tot de oldschool hiphop die uit de speakers knalt.. ” Een aanwinst voor Utrecht qua leukste diner-hotspots. Je moet er gewoon geweest zijn! 

foto Rum Club

Rum Club

Aloha! lets go to the tropics and have some cocktails please! Yes, dan moet je bij Rum Club zijn. Als je hier binnen komt hoef je je niet af te vragen waarom deze plek tot het lijstje van de leukste diner-hotspots van Utrecht behoort. Hier krijg je het vakantiegevoel en kun je genieten van die tropische geuren en smaken! Een prachtige locatie in één van de grachtenkelders. 

Ruby Rose

Mocht je op zoek zijn naar een romatische date (ook zonder romantische intenties is het een aanrader:) dan is dit je plek. Ruby Rose heeft een interieur vol bloemen, warm rood, velvet, een gigantische bar in het midden en heel veel hapjes om bij weg te zwijmelen met een van de heerlijkste cocktails van de zeer aanwezige cocktailbar.. enjoy!

WT Urban Kitchen is een van de restaurants die behoort tot de leukste diner-hotspots van Utrecht

Wt Urban Kitchen

DAT UITZICHT!! woohooo 
Dat eten… YUMMM!!
Ze serveren steeds één wisselend 4 of 5 gangen menu. Natuurlijk kun je ook de variant vis of vega aangeven maar keuzestress is er niet bij. De hoogste plek om te eten in Utrecht.. Lees verder

De leukste diner-hotspots van Utrecht
foto Tiger Mama

Tiger Mama

Ook hier geen keuzestress. Bij Tiger Mama serveren ze elke 6 weken een wisselend 10 gangen diner. Heb je zin om heerlijk lang te tafelen met een goed gesprek is dit een goede keus. Het zijn 10 kleine gerechtjes die je 1 voor 1 geserveerd krijgt. Langzaam genieten dus. 

 

foto Le Jardin

Le Jardin

Bij Le Jardin proberen ze je niet alleen een gerecht te serveren maar er ook echt een belevenis van te maken. Het is duidelijk dat ze hier kennis van zaken hebben. Met veel overgave vertellen ze je graag de beste opties op basis van voorkeur. Ze hanteren een ‘Groen-te-no-mie’ aanpak: De kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitgangspunt.

Pizza Beppe

Nergens zulke lekkere pizza’s als hier! Wij zijn Beppe Fan! Vooral de pizza met groente en truffelmoyonaise is een aanrader. Gewoon een leuk klein restautrant met een hippe uitstraling. Geen traditionele pizzaria look mocht je daar wel naar zoeken;)

Nog meer diner hotspots in Utrecht?

Heb jij nog een toevoeging aan dit lijstje van de leukste diner-hotspots van Utrecht? Ik hoor het graag! Zie voor meer toffe eetplekken ook de HOTSPOTS van de buitenwijken van Utrecht. Hier vindt je hippe subburbs met industrieterreinen omgetoverd tot creatieve broedplaatsen waar horeca, ondernemers en cultuur elkaar vinden.