De leukste koffietentjes van Utrecht

Yesss please… 🙂 

Leven In Utrecht kan niet zonder het zwarte goud. Daarom zijn we altijd op zoek naar de leukste koffietentjes van Utrecht met het lekkerste bakkie pleur om dat ultieme koffiegevoel te ervaren

.. we love it !

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de top 10 ‘ De leukste koffietentjes van Utrecht ‘ voor dat kopje koffie wat jouw dag een extra glansje geeft. Het zijn de plekken met een fijne sfeer, lief personeel en lekkere bonen. 

Møs

Tijd voor een stadswandeling langs de singel en goeie koffie! Møs is de perfecte plek om tussendoor warm te worden met een lekker ontbijtje of lunch. Net buiten het centrum op een mooie locatie waar je onderuit kunt hangen of bij het raam lekker naar buiten kunt kijken. (+ Er is een speelhoekje, voor de papa’s en mama’s onder ons 😉)

De Utrechtse boekenbar

Op de Westerkade vind je de Utrechtse Boekenbar. Een boekwinkel die niet alleen oog heeft voor de schoonheid van boeken, maar ook voor de kracht van een mooie sfeervolle winkel waar mensen elkaar kunnen ontmoeten met een heerlijk bakkie koffie! Zeker de moeite waard om langs te gaan.

Koffieleute

Aan de Oosterkade is Koffieleute inmiddels een begrip. Twee leuke Utrechtse gasten hebben deze plek een echte hangout gemaakt.. want zo voelt het soms een beetje. Een hippe maar hele relaxte plek waar je wilt blijven hangen. Je kunt er gamen, lp’s uitzoeken, lunchen, bandjes luisteren (in het weekend), spelletjes spelen .. euhmm ja wat eigenlijk niet?

Broei

Op zoek naar een vegan lunch en leuke werk/koffie spot? Bij BROEI zit je goed. Hier vind je originele gerechten veelal van lokale producten. De koffie is trouwens heerlijk, een fairtrade product van de mannen van KEEN. Broei behoort zeker tot de top 10 van de leukste koffietentjes van Utrecht!

KEEK

Yum Yum Yum en Yum..
Misschien is het beter niet naar binnen te lopen met honger. Grote kans dat je met iets te veel lekkers de deur uit loopt 🙂
De locatie aan de Twijnstraat is gezellig om te zitten voor een gebakje en een lunch. Aan de Oudergracht zit de bakery van KEEK met allerlei heerlijke verse producten om zo op te eten. 

Daen’s Deli

Dit leuke tentje is sinds mei geopend. Een fijne plek voor een koffie en iets lekkers tussendoor. Daen’s zelf zit er om de hoek en is ook een van onze favorieten. Een mooie winkel met fashion en woonitems en niet te vergeten het restaurant. 

The Village

Het voelt hier alsof je bij vrienden op bezoek komt. Het is dan ook opgezet door 2 vrienden. De eerste locatie van the Village zit direct naast de vrij nieuwe geopende locatie. Je kunt er naast goede koffie drinken ook goed lunchen en rockmuziek luisteren. Een tipje; probeer de broodpudding (fingerlicking good).

Elize

Op de koffie bij Elize komt nooit ongelegen. Een van onze favoriete koffieadresjes omdat het op een hele mooie locatie zit, een klein zaakje is maar wel met kwaliteit. Je kunt haar vinden aan de Mariaplaats. Een prachtige plek om met een koffie to go rond te wandelen en neer te strijken in de tuin van het conservatorium op de hoek.

Blackbird coffee & vintage

Een hippe en sportieve look als je hier binnenkomt. Blackbird heeft geweldige koffie en croissants. Verschillende spullen die hier te vinden zijn worden ook verkocht, zoals de fietsen die hier letterlijk aan de muur hangen.  

Koffie & Ik

Als je bij Koffie & Ik naar binnen loopt komt de geur van vers gebak en brood je tegemoet. Schuif aan, aan de leestafel met een koffie of een krantje of een tafeltje om te werken of kletsen. De lunchkaart is heerlijk by the way net zoals de taartjes. 

Rocking Chair

Rocking Chair voelt bijna als een huiskamer. Je kunt er heerlijk wegzakken in de sofa of aanschuiven aan de grote tafel met een krant. Daarnaast zijn er veel tafeltjes die zeer geschikt zijn als werkplek. Het is er namelijk lekker licht. Achterin bevind zich een kamer voor kids. Ik ken geen andere koffieplek waar je zo goed je kids kunt laten spelen. Als laatste zijn de eigenaren Pita en Ruth de meest lieve meiden die het familie/thuisgevoel echt weten  over te dragen. 

Nog meer inspiratie opdoen?
Misschien zijn de onderwerpen hieronder ook wel wat voor je?

vegan restaurants in Utrecht
10 KEER VEGAN RESTAURANTS
10 X DE LEUKSTE GIFTSHOPS
10 X STAYCATION IN UTRECHT
RAUM - LIVING APART TOGETHER
10 X FINE DINING
DE STADSSTRANDEN VAN UTRECHT
LAUWER ECH WEL KUNSTROUTE
Een van de mooie wandelplekken in Utrecht zijn de hofjes
DE MOOISTE HOFJES IN HET CENTRUM