merwedegebied

Het Merwedegebied kent een gedeelte waar je veel creatieve broedplaatsen vindt. Kanaal30, Vechtclubxl, De Alchemist De Createur en De Stadstuin zijn 5 van die plekken die samen aan heel wat makers ruimte bieden. Kijk bijvoorbeeld eens op de agenda van Kanaal30. Je kunt hier naar de kapper, een duurzame kerstboom bestellen of dineren bij het Cafe van Keet. 1 voor 1 toffe plekken waar altijd vanalles gaande is.

foto Veilinghaven

 

Spendeer een een middag aan deze kant van de stad. Je kunt er mooi lopen langs het Merwedekanaal ( op verschillende plekken start inmiddels wel de bouw voor de nieuwe wijk Merwede).

Start bijvoorbeeld eens met een kijkje bij Villa Jongerius met een strand als terras. Aan de overkant van het water ligt de Veilighaven. Een leuk klein haventje met hippe restaurants als Fico en Beers en Barrel. Als je dan via die kant van het kanaal richting de volgende brug loopt, loop je een mooie route langs het water. Eenmaal bij de brug steek je hem over om  vervolgens een stop te maken bij de VechtclubXL. Hier vind je naast zeer veel talentvolle makers, maakruimtes en ontwerpstudio’s ook restaurant de Klub. Neem hier vooral een lekkere lunch. 

 

foto De Klub

Vanuit de Klub loop je richting de Stadstuin. Een plek voor ondernemers, fijne flexplekken en een plek voor een volgende koffie ;). 

foto De Stadstuin

De volgende stop is Kanaal30. Hier vind je een mooie werkomgeving waar creatieve ondernemers, makers, kunstenaars werk verkopen en tonen. Er is een leuk winkeltje waar je even moet kijken. Support de makers!  Ennn.. Last but not least Cafe Keet. Een geweldige plek met op elkaar gebouwde zitplekken;) Dus wil je een uitzicht van wat hogerop? Klim een paar trede naar boven. 

foto cafe Keet

 

Om de dag te eindigen kun je nog een wandeling maken in park Transwijk met als afsluiter een heerlijk Asian diner bij Zinnia.

Nieuwsgierig naar nog meer subburbs of hotspots?? Kijk ook eens naar de volgende plekken >>