,

Beeldenroute onbewogen verhalen

Beeldenroute Onbewogen verhalen Utrecht

De Beeldenroute ‘Onbewogen Verhalen’ is een audiotour langs bekende beelden in Utrecht. De audiofragmenten zijn verteld door 11 bekende Nerderlanders. O.a. Herman van Veen, Vincent Bijlo, Henk Westbroek, Alexis de Roode, Ingmar Heytze, Tineke Schouten, Vrouwkje Tuinman, burgemeester Aleid Wolfsen en Anton Geesink. 

Ze zijn letterlijk in de huid van de standbeelden gekropen en hebben zo een verhaal geschreven vanuit de gedachte van het standbeeld. De beeldenroute van Onbewogen Verhalen loopt door het centrum van Utrecht. Op de routekaart staan de 11 beelden waar het verhaal bij is geschreven. Als je de route zou willen lopen kun je de routekaart downloaden vanaf de site. Wanneer je bij een locatie van 1 van de standbeelden bent aangekomen kun je het bijbehorende audiofragment beluisteren. 

Beeldenroute onbewogen verhalen
Beeldenroute Onbewogen verhalen Utrecht

In het dagelijks leven worden beelden vaak snel gepasseerd door de drukte van alle dag. Mensen staan vaak niet stil bij de verhalen die ze te vertellen hebben. ‘Onbewogen verhalen’ brengt daar verandering in. De beelden verbreken het zwijgen. Op een leuke en theatrale wijze. De ‘onbewogen verhalen’ zijn geen droge opsomming van feiten, maar een inspirerende beleving waarin geschiedenis, kunst, humor, spanning en verbeelding samensmelten. (Bron: Gemeente Utrecht Kunst in de openbare ruimte)

De route, verhalen en geluidsbestanden zijn hier te downloaden.

 
TradeTracker
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *