Rotsoord

Een rondje door Rotsoord…

Rotsoord is echt een opkomende wijk. Het wordt er steeds leuker en steeds hipper. Het ligt vanaf het centrum gezien dichtbij de populaire Oosterkade en ligt rechts van de andere subburb, het Merwedegebied.

Rotsoord is net als het Werkspoorgebied een oud industrieterrein. Rondom Rotsoord zijn er meerdere leuke hotspots te vinden niet heel ver van elkaar vandaan. Ze bevinden zich allemaal langs of dichtbij het kanaal de Vaartsche Rijn. 

Als je vanaf de Oosterkade het centrum verlaat loop je als eerste langs De Helling. Een poppodium met een zeer gevarieerd aanbod. Links hiervan kijk je al tegen Klein Berlijn aan.

foto Klein Berlijn

 

Een creatief en cultureel eetcafé waar ze gedurende het jaar vaak een divers aanbod aan muziek, theater en dans hebben. Niet geheel onbelangrijk, een heerlijk terras aan het water. Zoals de naam al zegt waan je je hier werkelijk een beetje in Berlijn. De kaart biedt diverse Duitse biertjes en lekkere hapjes. 

 

Wanneer je verder doorloopt kom je bij Camping Ganspoort uit. Hier willen ze je graag het campingsfeertje meegeven. Verder een leuke plek, prachtig terras aan het water, een kinderspeelhoek, spelletjes ennnn vele heerlijke gerechten. 

 

foto Camping Ganspoort

 

Dan zijn we aangekomen bij Wt Urban Kitchen. Deze plek is fantastisch! Een oude watertoren omgebouwd tot restaurant. Als je een plek zoekt waar je een 5 sterren gevoel ervaart met fantastisch eten voor een betaalbaar bedrag? Dan MOET je hier zijn. Keuzestress heb je hier niet. Er is één 4 of 5 gangen menu wat om de paar weken wisselt en aan te passen valt naar een vega variant. Natuurlijk heb je hier een grandioos uitzicht over Utrecht. Pas op want je moet hier ver vooruit reserveren. Soms lukt het om even last minute te bellen of er afmeldingen zijn. Maar ja, niet geheel onlogisch is deze plek zeer populair. 

De leukste eet-hotspots van Utrecht
foto WT Urban Kitchen

Een klein stukje verderop heb je meer kans op een last minute tafeltje bij  LE:EN. Dit is namelijk een hele grote loods wat omgetoverd is tot een Aziatisch restaurant met een spectaculaire inrichting. Dan heb ik het over de ruimte, de enorme street art muurschilderingen, alle toffe details en verschillende zitplekken die ze gecreëerd hebben. Een mix van urban, street en vakantie in Azië. By the way, de menukaart is om te smullen met allerlei hapjes. 

Restaurant LEEN is een leuke diner hotspot van Utrecht
foto LE:EN

Naast LE:EN zit de Pastoe fabriek. Voorheen een meubelfabriek en houtzagerij. Nu een plek voor creatieve start-ups en ondernemers. Hier huisvesten zich De Zagerij en Het Ketelhuis. Beide plekken met een mooie eigen sfeer om te dineren.  

Je kunt deze dag eventueel combineren met een wandeling in het nabijgelegen Beatrixpark in Lunetten. Erg groot, groen en mooi. 

foto Het Ketelhuis