SHOPS

Utrecht is een plek voor makers, groot denkers, hobbyisten, lokale maar ook wereld designers, creatief ondernemers, kunstenaars, wereldverbeteraars, ontwerpers en fashionguru’s. Conclusie>> Heel veel leuks te vinden hier. Hieronder een selectie van de meest toffe plekken voor originele cadeaus, design, muziek, antiek, boeken etc. Iets anders dan de gangbare grote mainstream winkels 😉
Voor de hidden gems qua kleding zie de pagina Fashion.

Made

De shop van Made is meer dan een winkel. Het is een platform voor makers van Utrecht. Waar je naar op zoek bent, het is er. Ook als je niet iets nodig hebt, zeker naartoe gaan om te zien wat voor talenten we in Utrecht hebben:)

Made: ‘Utrecht Made is hét platform voor makers die Utrecht maken tot een stad om trots op te zijn’

foto Puha

Puha

Puha, een winkel met wel bijna 60 jonge designers die hier hun producten tonen. Van kleren tot boeken, sieraden en tassen, het is er! Een mooie kans om jonge ontwerpers te steunen en vooral duurzaam te shoppen. Of wanneer je op zoek bent naar een origineel cadeau.

 

De Utrechtse Boekenbar

Op de Westerkade vind je De Utrechtse Boekenbar. Een boekwinkel die niet alleen oog heeft voor de schoonheid van boeken, maar ook voor de kracht van een mooie, sfeervolle winkel waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De Utrechtse Boekenbar is hierdoor zeker de moeite waard om eens een kop koffie te gaan drinken, met 📚 erbij uiteraard.

foto Plato

Plato

Plato is de plek voor platen! Het is een waar begrip in Utrecht. Een fijne sfeer, altijd muziek, voor de liefhebbers zeker een must visit.

foto Winkel vol Winkeltjes

Winkel vol winkeltjes

De naam zegt het al. Het is werkelijk een winkel vol winkeltjes. Een mega aantal aan designers, makers, ontwerpers, kunstenaars verkopen of exposeren hier hun product/ ontwerp. Heeeel erg hebberig word je er van. Echt een giftshop. Een plek voor een uniek cadeau. Winkel vol Winkeltjes is een favoriet!

 

Drogisterij Woortman

Drogisterij Woortman is een echt begrip in Utrecht. Woortman bestaat al sinds 1851!! en zit midden op de Neude. Als je er binnen stapt voelt het alsof je terug gaat in de tijd. Je kunt er werkelijk voor alles terecht; kruiden, grootmoeders hulpmiddeltjes, kaarsen, drop, cosmetica. De eigenaar is een fantastische vriendelijke man die dit samen met zijn vrouw runt. Achter hebben ze een collectie aan potten en spullen, een prachtige plek, wat aandoet als een soort schatkamer vol historische verhalen. Het is duidelijk, loop eens naar binnen!:)

Love 4 Beads

Voor wie graag zijn eigen sieraden maakt of een mooi sieraad wil kopen is deze plek dé plek. Bij Love 4 Beads zijn de mooiste, kleinste en kleurrijkste sieraden te vinden. 

Stek voor je Plek

Ok we zijn verliefd. Stek voor je Plek is zacht gezegd een onwijs leuk, mooi, gezellig winkeltje waar je naartoe MOET. Zo veel kleine stekjes van de leukste planten. Je kunt de deur niet uit zonder een van deze babies mee te nemen. Om het nog leuker te maken verkopen ze ook nog te gekke vintage meubels, kwijl kwijl.. Te leuk!

Lisman

Antiek- of design liefhebber? Ga dan eens langs bij Lisman. Waarschijnlijk ben je er al vaker voorbij gelopen maar nog nooit naar binnen gestapt. Waarom juist wel doen? Wat is er nou leuker dan spontaan een uniek item vinden? Er kunnen hier zomaar de mooiste schatten liggen voor in huis. Mocht je niets vinden is het alsnog leuk om gewoon je ogen uit te kijken. 

Home Stock

Aan de Oude Gracht ligt deze kleurrijke winkel waar je letterlijk even in weg wilt verdwalen. Een goede tip voor als je originele woonaccessoires zoekt of een kleurige boost aan je interieur wilt geven. Home Stock heeft een fantastische collectie als je van net even anders houdt! 


Keck & Lisa

Een mix van design, interieur en cadeaus. Bij Keck & Lisa kun je altijd een mooi design product vinden voor die ene vriend die dat zeer kan waarderen.  


Rood en Bloem

Hier vind je zeker geen afgezaagd boeket en met lege handen kom je ook niet weg.. Zodra je naar binnen kijkt wordt je al hebberig. Naast heel veel mooi groen heeft Rood en Bloem ze ook woonaccessoires, potjes, kaarten, handgemaakte producten ennnn kun je zelfs om stylingadvies vragen. Heel fijn. 

&Meer

&Meer is gevuld met allerlei interieur, design en vintage vondsten. Voorheen heette het oorspronkelijk Bord&Meer. Op zich niet vreemd dat je er nog steeds terecht kunt voor mooie en unieke borden om aan de muur te hangen. Tegenwoordig ligt de aandacht naast borden op nog meer bijzondere spullen. Dus fiets een blokje om en neem een kijkje!

foto Mooi en Belle

Mooi en Belle

Mooi en Belle, een winkel vol mooie woonitems en alles wat daarbij komt kijken. Leuke cadeau ideeën en naast de grotere labels ook kleine, upcoming merken en ontwerpen.