Speeltuinen

Er zijn in Utrecht heel wat leuke plekjes waar je met kids terecht kunt. Hier een paar van de leukste!

Anafora is te vinden in het Maximapark in Leidsche Rijn. Anafora is een leuke plek om te eten en heeft daarnaast een enorme bosspeeltuin voor kinderen. Terwijl jij kunt bijpraten tijdens een lunchdate kunnen de kids hier volop spelen.

Julianapark

In het Julianapark vind je een grote speeltuin, een dierenweide en een mooi park. Een fijne plek voor een middagje wandelen met de kids. 

Molen de Ster

Een kleine boerderij met wat geitjes, varkens en kippen. Het kleine speeltuintje is omheind, dus lekker veilig als jij even een koffie bij de molen haalt. In de weekenden vinden er vaak concertjes of kleine events plaats. 

De Torteltuin

De Torteltuin ligt vlakbij het Griftpark. Het is een iets kleinere locatie. Heel overzichtelijk en fijn om met de kleintjes te bezoeken. Ook hier kun je wat lekkers halen. 

Zondag gesloten.

Speeltuin Noordse Park

Bij speeltuin Noordse Park vind je een mooie grote tuin vol groente, bloemen en speelmogelijkheden. In de zomer is er een heel fijn badje waar gespeeld kan worden.

Maandag gesloten.

De Bloesem

Deze plek ligt echt verscholen. Een hele mooie locatie in Wittevrouwen. Er zijn veel verschillende speelhoekjes. Binnen is er vaak vanalles te doen. Ook hier heb je in de zomer een fijn badje!

Wilhelminapark

Een grote zandbak met allerlei speeltoestellen. Verscholen tussen de bomen. Met een klein omheind stukje voor de peuters, werkt altijd goed. 

Griftsteede

Speeltuin Griftsteede is te vinden bij het Griftpark. Een zeer grote speelplaats met achterin hoge glijbanen, leuk voor de oudere kids. Voorin vind je de kinderboerderij. Alle dieren kun je aaien en van dichtbij bekijken in de weide. Lekker tussen de koeien en geiten lopen. In het gebouw zelf kun je koffie en gebak halen. Ook is er een leuke speelzaal waar vaak vanalles georganiseerd wordt. 

Maandag gesloten.

Natuurspeeltuin De Hoef

In Leidsche Rijn ligt deze natuurspeeltuin. Een fijne plek tussen de huizen in waar ze heerlijk kunnen klauteren, klimmen en rennen. Natuurlijk is er aan de ouders gedacht met een plek waar je wat te drinken kunt halen. 

Maandag gesloten.

Speelbos Zuilen

Een vrije nieuwe maar mooie speelplek. Verstopt tussen de bomen. Er is leuk gebruik gemaakt van bomen en boomstammen. Er is een leuk vlot waarmee je van de ene naar de andere kant van het water kunt. 

Boerderij Koppelsteede

Een grote groene oase. Je vind er een kinderboerderij, boomgaard, volkstuin, blote voetenpad, natuurspeeltuin, mooie vijver met vlot en de landgoedwinkel. Vooral daar zou ik eerst wat lekkers halen! Goed te combineren met een wandeling in het mooie Beatrixpark Lunetten.

(ivm corona tijdelijk gesloten)

Wij blijven de lijst constant aanvullen met nieuwe plekken! Kijk ook bij Koffie & Kids voor de beste koffieplekken in combinatie met kids.

Een lijstje van plekken waar je met een gerust gevoel naartoe kunt gaan. Hier hebben ze koffie, lekkers en een speelhoek!