To do & kids

Er is genoeg leuks te bezoeken met kids rondom Utrecht.
Kijk snel voor een overzichtje van onze tips!

Geertjes Hoeve

Als je hier nog niet bent geweest is dit zeker een aanrader! Ze hebben een enorme geitenstal, veel fietsjes, auto’s en ander speelmateriaal, een speeltuin en hele lekkere pannenkoeken! Ga vooral eens als er weer volop babygeitjes te zien zijn. 

Castellum komt misschien niet meteen bij je op om naartoe te gaan. Het heeft zo veel meer dan je denkt. Een museum waar je een prachtig oud schip van wel 2000 jaar oud kunt bewonderen en veel archeologische vondsten en verhalen kunt zien en horen. Er is een expo gedeelte met wisselende kunstenaars en een interactief gedeelte wat ook erg leuk voor kinderen is. Wordt je daar niet warm of koud van? Dan is er een gigantische stadstuin met een natuurspeeltuin, dierenweide (zeker even bij de wolvarkens kijken), een pluktuin en volop verse groentes uit de volkstuinen die je mee kunt meenemen voor 1 á 2 euro. Als je vanuit het centrum komt fietsen is het leuk om via de Groenedijk te gaan, Een hele groene route langs prachtige huizen. Leidsche Rijn is allang niet alleen meer de plek vol nieuwbouw en heeft veel groen als je de juiste plekken weet 😉

Ballorig

Een waar paradijs voor de kinderen. De leukste binnenspeeltuin die je je maar kunt bedenken. Er zijn meerdere locaties. Kijk even op de site wat voor jouw de handigste locatie is om naartoe te gaan. 

Het Nijntje museum is een aanrader als het gaat om culturele uitjes in Utrecht voor een dagje Utrecht met kinderen

Nijntje museum

Nijntje Museum is de plek voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Ze kunnen zich volop vermaken met alles wat ze kunnen voelen en opppakken, horen en zien. Voor de 3+ is het verkeersplein met echte fietsjes, bus en trein een ware favoriet. 

Museum Catharijne Convent

Museum Catharijne Convent is erg ingesteld op kinderen. Je kunt er vanalles zien, voelen en horen. Elke keer is er weer een ander thema te zien. Vooral met Sinterklaas en Kerst zijn er leuke programma’s. 

Zonnen en sterren wandeling

Een leuke winterse wandeling langs allemaal verschillende plekken. Gemaakt door Ludens Kinderopvang. Zie hier de routekaart en overige info. 

Museum Speelklok

Museum Speelklok neemt je mee in de wondere wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten. Er zijn allerlei zelfspelende muziekinstrumenten te vinden. Van heel kleine speeldoosjes tot enorme straatorgels.

Theater De Toverknol

Om de paar maanden spelen ze een nieuwe voorstelling. Dit kindertheater is gevestigd in een mooi pand aan de Oudegracht. Leuke interactieve voorstellingen. 

Het Station

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat het station een hele leuke plek voor kinderen is? Zo veel treinen, lichten, liften en roltrappen. Zeker weten dat ze hier hun ogen uitkijken. 

Een lijstje van culturele uitjes van Utrecht op een rijtje. Leuke plekken voor een dagje cultuur snuiven in Utrecht.

Een bezoek aan dit museum is veel meer dan alleen maar treinen. Het is een prachtig pand en een bijzondere plek waar vanalles te zien en te ontdekken is. De entree en de treinen die achter op het oude perron staan zijn altijd gratis te bezoeken. Erg leuk als je geen tijd hebt om een hele dag door te brengen in de rest van het museum. Vanbinnen is er een mooie setting gecreëerd die je door middel van beeld en geluid laat ervaren hoe het er vroeger aan toe ging. In het museum zelf is het werkelijk een magische plek voor kinderen. Ze kunnen in een echt rijdend treintje zitten, een voorstelling bekijken en aan nog vele andere ervaringsactiviteiten deelnemen. Een handige tip is om bij het loket meteen de museumjaarkaart te kopen omdat je deze na 2 bezoeken er qua kosten al uit hebt.