Werkspoorgebied

In eerste instantie zou je niet snel denken aan een koffie of lunch in dit gebied. Toch zeg ik, doen! Verlaat het centrum eens en ontdek iets nieuws. Er is zo veel meer leuks te ontdekken. 

Het Werkspoorgebied in eigenlijk een groot deel industrieterrein met veel hippe hotspots, creatieve ondernemers, fijne flexplekken en leuke lunch opties. 

Voor een rondje over het Werkspoorgebied zou je kunnen starten bij De Nijverheid.

 

De Nijverheid is dus zo’n echte broedplek van talent. Vele verschillende makers huren hier een ruimte en maken de plek tot de plek die het is. Dat zie je namelijk aan alles wat er staat en gecreëerd wordt. Het is ook gewoon een hele hippe plek waar je vanalles kunt bestellen in het cafe. Sinds afgelopen zomer is er ook het cultuurterras ontstaan. Een aantal weekenden achter elkaar is er dan een bomvol programma aan muziek, theater en kunst gratis te bezoeken. Meer informatie over waar en wanneer dit weer plaatsvindt, vind je op de site van de Nijverheid.

Als je vanuit de Nijverheid doorloopt kom je bij Basecamp uit. Ook hier werken vele ondernemers en is er een restaurant waar elke dag een vers menu wordt geserveerd met voldoende vegetarische en veganistische opties. Boven het restaurant bevindt zich het werkcafé waar je goed kunt flexen + koffie drinken:)

 

 

 

Vervolgens kun je verder lopen richting de Werkspoorkathedraal. Vroeger een plek waar materialen voor het spoor en bruggen werd vervaardigd nu een voor events en horeca. Een gigantische hal waar nu de leukste festivals plaats vinden. Aan de zijkant van het pand vind je Werkspoorcafé de Leckere. Vooral in de zomer maken ze er hier een leuk terras van. 

Iets verder door vind je de Werkspoorfabriek met een toffe koffiebar We are Pluck die zeker de moeite waard is om te bezoeken voor een lekkere lunch! Ze zijn onderdeel van de Stadstuin. Ook als je hier geen ruimte huurt kun je gebruik maken van de flexplekken in de koffiebar. 

Demka Kade

Mocht je toevallig nog zin hebben in wat beachvibes moet je vooral  even doorlopen naar de DEMKA kade. Lopend vanaf hier doe je er 20 minuutjes over of 6 minuten per fiets. Je vind hier een stadsstrand. Niet echt zwemmen, wel zand en een verfrissend drankje in de hand uitkijkend over de Vaart ;). Ze zijn geopend tijdens de zomermaanden. 

Nieuwsgierig naar nog meer subburbs of hotspots?? Kijk ook eens naar de volgende plekken >>